Voor MAKERS

Het Casting COLLECTIEF garandeert producenten, regisseurs en makers in elke productie een zorgvuldig geselecteerde cast. Zo bouwen wij mee aan een beeld dat staat. Ons werk start niet bij een bestand, maar bij het verhaal dat jij wilt vertellen. Geïnspireerd door dat verhaal zoeken wij naar aansprekende, vertrouwde gezichten, of stellen je voor aan nieuw talent.


Professionele acteurs brengen je verhaal tot leven en zorgen voor iconische scènes die je publiek raken. Karakters die zich nestelen in het collectieve geheugen. Zoals de cast uit Dorp aan de rivier van Fons Rademakers. Genomineerd voor een Oscar en Zilveren Beer. Ook werken met zo’n iconische cast? Neem dan contact met ons op. Wij gaan voor je aan het werk en doen je een oorspronkelijk en aansprekend voorstel.


Elk castingproces verloopt anders en wordt ingericht naar jouw wensen. De definitieve keuze voor een acteur maak jij uiteraard. Wij doen i.i.g. ons best je acteurs te laten zien die je nog niet kent, of waar je niet aan had gedacht.Ook wij zien dat het voor acteurs in Nederland lastig is om een financieel gezonde beroepspraktijk op te bouwen. Daarom storten wij jaarlijks een vast percentage van de winst in het Harry Klooster Acteurs Fonds i.o. Dit fonds is er om acteurs in werk of leven net dat extra steuntje in de rug te geven.


Wij steunen het initiatief van Dutch Casting Directors Guild (DCDG). Dit platform wordt opgericht om voor acteurs een veiliger klimaat in castings te creëren. Het Dutch Casting Directors Guild wil intensief samenwerken en doorlopend in gesprek blijven met ACT, de vakvereniging voor acteurs, en de NAA, de belangenvereniging voor agenten en uitvoerend kunstenaars.


Sowieso doen wij er alles aan om jou een pracht cast te leveren en, tegelijkertijd, onze footprint zo klein mogelijk te laten zijn. Noem het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, of streven naar duurzaamheid. Concreet? Zo min mogelijk papier, ons kantoor delen, zoveel mogelijk biologisch eten en drinken gedurende de dag en alle kilometers compenseren door het aanplanten van bomen via Trees for All. Bijvoorbeeld…